Book Review : Joyce Spijker " SPOTLIGHT"

FOR THE DUTCHIES
 
Een keertje tijd voor iets anders! Geen nieuw outfit of een nieuwe lipgloss. Nee dit keer een beetje meer lifestyle ik ga jullie namelijk wat vertellen over een super leuk boek dat pas is uitgebracht.
" SPOTLIGHT" van Joyce Spijker
Ik ga het niet in het Engels doen, het is namelijk gewoon een Nederlands boek dus dit leek me logischer :)
Het verhaal in een korte samenvatting:
 
 Het leven van model en glamour girl Kim de Kleijne gaat over rozen. Ze krijgt haar eerste hoofdrol in een grote Nederlandse speelfilm en niets lijkt een gedroomde carrière als actrice in de weg te staan. Toch heeft het succes een onverwachte keerzijde: hoe bekender ze wordt, hoe meer haar privéleven haar door de vingers glipt. Intussen hoopt de gearriveerde actrice Nora Binnendijck op een comeback. Haar gloriedagen zijn voorbij en ze zit werkloos en eenzaam in een Gooise villa die ze eigenlijk niet meer kan betalen. Gedreven door wanhoop zet Nora alles op alles om nog een keer te schitteren en haar carrière nieuw leven in te blazen. Maar de spotlights zijn inmiddels op Kim gericht...

 
 Het leuke van een boek is dat je zelf je fantasie er op los kunt laten qua beelden.
Ik had dan ook direct een beel bij de hoofd personages! Bij Kim dacht ik gelijk aan Melody Klaver, bij Nora zag ik Winona Ryder gelijk voor me. En dan heb je natuurlijk Eric nog. Die zag ik voor me als Stanley Tucci. Gek is dat he? Alsof ik naar een film heb gekeken met hen in de hoofdrol.
 
Het verhaal vond ik erg spannend! Glamour meets drama. Je leeft je gelijk in, in de hoofdpersonages. Het ene hoofstuk las je het als Kim haar ervaring en het volgende hoofdstuk ging dan weer uit vanuit Nora.
Zelf wist ik weinig van de glitter and glamour wereld van de showbizz. Dan juist is het leuk om te lezen! Je staat overal nog voor open. Zelfs voor het verassende einde! Het verhaal werd steeds spannender en spannender... Ik heb het boek dan ook in een paar keren uitgelezen het leest zo lekker weg. Ook mijn vriendinnen en moeder staan te springen om het boek te lezen. Hij zal flink uitgeleend worden :)
 Dit is Joyce Spijker, de prachtige vrouw die het boek geschreven heeft. Vanuit haar zolderkamer heeft ze avonden lang gezeten naast haar fulltime baan als communicatieadviseur en persvoorlichter.
Als je het mij vraagt is haar eerste boek al een mega success! Het boek word o.a. vermeld in de Cosmopolitan en staat al in de top bestseller lijst.
 
 Een leuke tip misschien om te geven voor kerst onder de boom?!
 
 
 
Follow on Bloglovin

Reacties

 1. Ik had hem al eens zien liggen in de winkel maar nu ben ik toch wel erg benieuwd!
  Leuke review :)

  Liefs Bodil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had er al eens enkele dingen over horen passeren, misschien moet ik toch zelf ook eens op onderzoek gaan :D

  x

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

IDM newborn fotografie

INSTAGRAM