ORIGINAL MINERAL IN NEDERLAND


Original Mineral nu ook in Nederland verkrijgbaar! Ik was totaal nog niet bekend met dit merk dus ik was erg nieuwsgierig. Ik heb altijd interesse in een nieuw haarverzorgingsmerk. Helemaal als het natuurlijker is als het meesten op de markt. Ik was uitgenodigd om bij de lancering te zijn in de Salon van Rick van het Meer en kwam daar wat meer van het merk te weten.


Original Mineral.

O&M is in het jaar 2000 ontwikkeld door Alan Buki en Jose Bryce Smith. Alan zocht een oplossing voor zijn huidproblemen als gevolg van contact met traditionele haarkleuringen. Als kapper was het voor hem onmogelijk geworden zijn beroep uit te oefenen. O&M is op deze manier geboren in een salon in Londen. Daarmee was het één van de eerste merken die geen ammonia in hun haarkleuringen gebruikten. In Sydney is het merk doorontwikkeld en kreeg het al snel de status van "meest gezonde haarkleuring". De klantenkring van de kapsalon werd zo groot dat ook andere salons besloten de kleuring te gaan gebruiken.

Zo is het merk uitgegroeid van cult product tot serieus merk. Al snel werd besloten om ook de PPD en de Resorcinol uit de kleuring te verwijderen en ze te vervangen voor betere en mildere alternatieven. In 2011 werd deze innovatieve strategie ook gebruikt voor de haarproducten lijn. Dit heeft geresulteerd in hoge kwaliteits producten ontwikkeld door en voor kappers, waarbij verdachte chemische stoffen zijn vervangen voor milde natuurlijke botanische extracten en actieve mineralen.

Zelf heb ik een paar producten meegekregen om uit te proberen!

Follow on Bloglovin

Reacties

  1. Ik kende het merk nog niet maar het ziet er wel goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er komt ook nog apart een review over de producten! Ben vol op aan het testen nu :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

IDM newborn fotografie

INSTAGRAM