SAYING YES TO GOOD HAIR DAYS: MUXIMA


Alle dames met krullen herkennen zich vast en zeker in het feit dat je haar elke dag weer anders kan zitten en het lastig is om een goed routine te vinden qua wassen en gebruik van producten. Zelf was ik wel elke dag mijn haar anders zit het gewoon niet. Heel soms zit er een dagje er tussen maar dan gaat het in een staart. Ik gebruik altijd veel verschillende producten maar merken als Moroccan oil en Kerastase zijn wel merken die ik vast gebruik. Nu heb ik kennis kunnen maken met een geheel nieuw merk dat eind 2016 is opgericht. Het heet Muxima!
Laten we wel wezen het is zeer aan de hoge prijs, rond de €80,- per fullsize fles (op de foto zie je pers-size samples) Dus werkt het dan ook echt?

Eerst een stukje over het merk zelf:
 "Muxima" vertaald vanuit het Angolees ‘hart’, is gemaakt uit liefde voor natuurlijk, krullend en Afro/textured haar. Het type haar dat altijd extra aandacht en verzorging nodig heeft. Het type haar dat oh zo prachtig is, maar niet altijd even makkelijk te onderhouden is. Het type haar waar de haarverzorgingsindustrie nog niet voldoende effectieve producten voor heeft ontwikkeld. Daar brengt Muxima verandering in met de Muxima Caviar System. Een haarverzorgingslijn straight from the heart dat er écht om haar geeft én werkt. Geboren als resultaat van een persoonlijke reis van oprichtster en activiste Myriam Taylor en bedoelt als inspiratie. ‘’At Muxima we celebrate texture in all forms and show the variety of the ever evolving texture of people.’’Het Muxima Caviar System bestaat uit vijf producten geformuleerd uit een combinatie van de beste bio-ingrediënten ter wereld, zoals kaviaar en goud, in de hoogste concentratie mogelijk. 

5 producten even iets uitgebreider beschreven:

Hydrating Hair Wash - €67.88
Een rijk, hydraterend product voor het wassen van het haar. De Hydrating Hair Wash is dagelijks te gebruiken. Het voedt het haar, beschermt het tegen schade afkomstig van hitte en/of heftige behandelingen en herstelt de kracht van de haarvaten. Het orchidee-extract in de formule voorkomt haaruitval en maakt het haar steviger en krachtiger. De Aminozuren en Argan olie herstellen en hydrateren de haarvezels. 

Reconstructing Conditioning Masque - €87.55
Een intensief, behandeld masker die tot in de diepte van de haarvaten verzorgt en herstelt. Het masker houdt het haar (veer)krachtig en geeft het een enorme boost voor een prachtig resultaat. Met ingrediënten als kaviaar, Vitamine A & D en Omega 3 wordt de vitaliteit van het haar herstelt en behouden. Ook bevat het masker een UV-beschermfilter om het haar te beschermen tegen schade van buitenaf. Deze dien je 30 minuten te laten zitten!

Curl Defining Conditioner - €67.88
Deze lichte, hydraterende conditioner geeft het haar de verzorging en voeding die het nodig heeft. De herstellende eigenschap van de conditioner zorgt ervoor dat de gezondheid en vitaliteit van het haar worden bevordert terwijl het tegelijkertijd de perfecte basis vormt voor het stijlen/krullen van het haar. De conditioner bestaat uit Shea boter en amandelolie die beiden de flexibiliteit en dichtheid van de haarvezels versterken.

Curl Activating Fluid - €87.55
Krullen moeten leven en bewegen! En daar draagt de Curl Activating Fluid absoluut aan bij. Deze lichte, melkachtige vloeistof verbetert en definieert de krullen voor een mooi, soepel en langdurig resultaat. De ingrediënten in de fluid, zoals Sheaboter, Keratine en Jojoba olie, bevorderen de glans en vitaliteit van het haar en zorgen voor een prachtige bos krullen

Protective Finishing Oil - €97.39

Dit rijke olieserum voedt het haar terwijl het tegelijkertijd de wilde lokken temt. De olie, bestaande uit Argan olie, Kaviaar en 24 karaat goud, brengt balans in het vochtgehalte en verbetert de gladheid van het haar. Het goud in de olie intensiviseert en verlengt het resultaat waardoor het verschil de hele dag merkbaar is! De rijke olie is ook te gebruiken voor de huid. Het voedt de huid en zorgt voor een gladde en stralende huid.Mijn ervaring. Ik was onwijs sceptisch maar ik moet eerlijk zeggen dat ik onwijs onder de indruk ben! Ik dacht met die kleine flesjes daar ben ik zo doorheen voordat het zijn werking kan laten blijken maar niets is minder waar! Na de eerste keer gebruik zat mijn haar gewoon perfect. Ook dat werd opgemerkt door de buitenwereld. Ik had alle 5 producten gebruikt.
Helaas vindt ik de geur echt te zoet, een beetje abrikoos achtig. Vaak is dit al het geval bij "black hair" producten en omdat deze verpakking een vrij clean en groene uitstraling heeft verwachte ik een lekkere zachte geur. Ook met de dosering moet je opletten. Maar dat moet je echt uitproberen met je eigen haar. Oja, de olie is heel licht qua structuur. Voor krullend haar heb je al snel een dikkere olie nodig. Hij is vrij "waterig"
Al met al ben ik erg tevreden over het merk en deze producten. Wel zal ik niet de hele collectie aanschaffen vanwege de prijs. Maar bijvoorbeeld de Curl Activating Fluid zou ik zeker wel in full-size willen hebben.


Reacties

IDM newborn fotografie

INSTAGRAM